Dwayne Johnson en Oprah Winfrey liggen flink onder vuur na oprichting van controversieel fonds

Dwayne Johnson en Oprah Winfrey liggen flink onder vuur na oprichting van controversieel fonds

'The Rock' verontschuldigt zich, maar Oprah komt met een andere reactie.

Dwayne 'the Rock' Johnson is een van de geliefdste acteurs in Hollywood. De nodige mensen zeggen dat hij een van de vriendelijkste mensen is in de filmwereld, maar recentelijk komt hij op een iets minder positieve manier langs in het nieuws.

Het begon met een goed initiatief. Samen met Oprah Winfrey besloot de spierbundel een hulpfonds op te richten voor de slachtoffers van de verwoestende branden op het eiland Maui. Beide sterren hebben banden met de Amerikaanse staat Hawaï en hopen op donaties van het volk.

Kritiek
Ondanks het feit dat de twee samen besloten 10 miljoen dollar te doneren, zijn toch de nodige mensen boos. Het schijnt dat 'the Rock' elk jaar ongeveer 100 miljoen verdient, terwijl Winfrey een net worth heeft van maar liefst 2,8 miljard dollar.

Dit schoot de nodige mensen in het verkeerde keelgat. In de ogen van velen zouden Winfrey en Johnson samen al voor verandering kunnen zorgen zonder dat zij het Amerikaanse volk moeten vragen om geld.

Reactie
De reacties waren dan ook niet mals. Ook zeiden de nodige mensen dat Johnson en Winfrey beter om geld kunnen vragen aan andere miljardairs die op Maui wonen, zoals o.a. Mark Zuckerberg en Jeff Bezos. 'The Rock' verontschuldigt zich nu met de onderstaande video.



Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van Oprah. De 69-jarige actrice dook recentelijk op in CBS Mornings, waarin zij zei 'getraumatiseerd' te zijn door alle kritiek. De reacties hierop waren ook niet mals, zoals dat bijvoorbeeld te zien is bij dit YouTube-filmpje.



NieuwsFilm

meest populair