Stakingen in Hollywood: voorzichtig optimisme na nieuwe ontwikkelingen

Stakingen in Hollywood: voorzichtig optimisme na nieuwe ontwikkelingen

Acteurs in Hollywood zijn hoopvol dat hun staking binnenkort eindigt, nu er weer onderhandelingen plaatsvinden tussen de acteursvakbond en producenten.

Vorige week kwam er na maanden onderhandelen eindelijk een einde aan de staking van scriptschrijvers in Hollywood. Nu zijn de acteurs optimistisch dat ook aan hun staking binnenkort een einde komt.

Volgens een rapport van Deadline zijn acteurs in Hollywood voorzichtig optimistisch nu er weer onderhandeld wordt tussen de acteursvakbond SAG-AFTRA en Hollywood producenten. Deadline sprak met een aantal acteurs op de stakerspost.

"We moeten met elkaar in gesprek blijven"
Acteur Michael Ealy hoopt dat de deal met de schrijvers de producenten inspireert om ook een eerlijke deal met acteurs te sluiten:

"We moeten optimistisch blijven. Het is in het verleden altijd gelukt om een deal te sluiten, en ook nu zal het ons lukken. Het is belangrijk dat we naar elkaar toe groeien en met elkaar in gesprek blijven", vertelt de acteur tegen Deadline.

Eerlijke compensatie
"Als we blijven praten, zullen we een oplossing vinden. We moeten niet worden zoals de republikeinen en democraten die niet met elkaar willen praten, want dan komen we er nooit uit.



Volgens acteur Jon Cryer (Two and a Half Men) moeten vooral de acteurs in kleine rollen een eerlijke compensatie krijgen: "Je hebt een grote groep professionele acteurs nodig die goed betaald worden om films en series te maken, anders stort de industrie in elkaar."

Een gezonde filmindustrie
"Wij staan aan dezelfde kant als de producenten, we willen een gezonde tv- en filmindustrie, we willen dat de studio's veel geld verdienen en grote successen boeken. Dat is fantastisch, deel de opbrengsten met ons en de acteurs staan klaar om jullie films en series te maken."

De acteurs staken inmiddels al 82 dagen, alle producties in Hollywood liggen al die tijd stil. Aan de schrijversstaking kwam vorige week na 148 dagen een einde.

NieuwsFilm

meest populair