Zo rekende Kate Winslet keihard af met haar kwetsende bijnaam

Zo rekende Kate Winslet keihard af met haar kwetsende bijnaam

Kate Winslet overwon haar bijnaam 'Corset Kate' en maakte indruk met haar rol in de film 'Titanic'.

Kate Winslet raakte in de jaren 90 bekend met films als Heavenly Creatures, Sense and Sensibility en Hamlet. Al gauw werd zij oneerbiedig 'Corset Kate' genoemd, omdat ze steeds historische drama's koos.

James Cameron had net True Lies afgerond en was begonnen aan de casting van Titanic. Hij kon maar niet de juiste personen vinden voor Jack en Rose. Hij twijfelde of Kate daar verandering in kon brengen, want ze speelde in historische drama's.

Corset Kate
James vertelde over Kate: "Ik wilde haar eerst niet zien. Ze werd 'Corset Kate' genoemd en ik dacht dat het een flauwe auditie zou worden. Ik dacht eerder aan Gwyneth Paltrow ofzo. Maar ik ontmoette Kate toch en ze bleek fantastisch. Echt fantastisch."

De film over het zinkende schip is nog altijd een fenomeen. De film won destijds 11 Oscars. De film uit 1997 is overigens laatst opnieuw uitgebracht.

Vervelende bijnaam
Het acteertalent van Kate maakte indruk op James en Leonardo diCaprio en daarna de kijkers. Het waanzinnige succes hielp Kate in haar carrière verder. Het is duidelijk dat Kate destijds keihard afrekende met haar vervelende bijnaam.

Lees meer hier in dit artikel van Fandom Wire. In de onderstaande YouTube-video van GQ vertelt James Cameron meer over zijn visie op films maken.



NieuwsFilm

meest populair