Dit is waarom we Barry Keoghan niet meer in 'Gladiator 2' gaan zien

Dit is waarom we Barry Keoghan niet meer in 'Gladiator 2' gaan zien

Misschien zijn grote blockbusters toch minder zijn ding dan kleine arthouse-films..

Dat Barry Keoghan niet meer meedoet aan het mega-project Gladiator 2 wisten we al een tijdje, maar nu weten we ook waarom hij regisseur Ridley Scott de rug heeft toegekeerd.

Keoghan heeft de cast van het Gladiator-vervolg verlaten om in de nieuwe film van Andrea Arnold te gaan spelen; in juli werd hij al bij haar op set gespot vól met tattoeages en rijdend op een scooter (klik hier voor de foto's).

Terug naar fictie
Filmmaakster Arnold maakt zowel speelfilms als documentaires. Zo bracht ze twee jaar terug nog de zeer goed beoordeelde non-fictie Cow uit waar ze het leven van een melkkoe in toonde.

Deze nieuwe film met Keoghan genaamd Bird wordt haar 'comeback' naar fictie na zeven lange jaren wachten. In verband met de Hollywood-stakingen is het alleen nog wel lastig te zeggen wanneer Bird gaat verschijnen; er zou goed nog één of twee jaar overheen kunnen gaan voordat we Arnolds en Keoghans samenwerking kunnen aanschouwen.

Arnolds laatste fictie
Naast 2009's Fish Tank maakte Andrea Arnold in 2016 het geweldige American Honey over een tienermeisje dat niets te verliezen heeft, zich sluit aan bij een reizende verkoopploeg van tijdschriften en verstrikt raakt in een wervelwind van hard feesten, wetsovertredingen en jonge liefde terwijl ze met een bende buitenbeentjes kriskras door het Midwesten van de VS trekt.


American Honey is nu te zien via streamingplatform MUBI.

NieuwsFilm

meest populair