Netflix komt met bloederige horrorfilm met 'Wednesday'-actrice Jenna Ortega

Netflix komt met bloederige horrorfilm met 'Wednesday'-actrice Jenna Ortega

Later deze maand kijk je het vijfde deel uit de populaire slasherreeks 'Scream' op Netflix.

Netflix pakt binnenkort uit met een gave horrorfilm: Scream 5. In dit vijfde deel van de populaire slasherfranchise nemen onder meer Wednesday-ster Jenna Ortega en 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette het op tegen de iconische seriemoordenaar Ghostface.

In 1996 wist de eerste Scream, gemaakt door de legendarische horrorregisseur Wes Craven, uit te groeien tot een waar fenomeen. Die film vormde het startschot van een succesvolle reeks. Na een kleine tussenstop verscheen vorig jaar deel vijf.

Het verhaal
Het is alweer een kwart eeuw geleden dat Ghostface voor het eerst toesloeg in Woodsboro. Nu wordt het plaatsje opnieuw geteisterd door een gemaskerde seriemoordenaar, uitgerust met vlijmscherp steekgerei.

Achterblijver Dewey (David Arquette), die inmiddels gepensioneerd is als sheriff, besluit de hulp in te roepen van veteranen Sidney (Neve Campbell) en Gale (Courteney Cox) om deze gek te stoppen.

Ontvangst
Critici en fans zaten duidelijk te wachten op een vijfde Scream. De film kreeg overwegend positieve recensies, waarbij onder meer de bloederige Ghostface-scènes en verwijzingen naar en opmerkingen over het horrorgenre werden geprezen.



Ook aan de bioscoopkassa's deed Scream het uitstekend. Niet voor niets werd er snel groen licht gegeven aan een zesde deel, dat eerder dit jaar verscheen. Deel vijf kijk je vanaf 30 september op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair