Jennifer Aniston: "om deze reden werd 'Friends' bijna verwoest"

Jennifer Aniston: "om deze reden werd 'Friends' bijna verwoest"

Jennifer Aniston voelde zich ongemakkelijk dat zij meer verdiende dan haar co-sterren.

Jennifer Aniston onthult dat de cast van Friends in de eerste seizoenen op het punt stond uit elkaar te vallen. En dat kwam allemaal door salarisverschillen.

Friends was maar liefst 10 jaar op de buis te zien. Tijdens het laatste seizoen waren de serie en de sterren zo populair dat de acteurs ruim 1 miljoen dollar per aflevering verdienden. Maar tijdens de eerste seizoenen was dat allemaal anders.

Hoger salaris
Tijdens het tweede seizoen van de serie kregen Jennifer Aniston (Rachel) en David Schwimmer (Ross) een hoger salaris dan hun co-sterren. Aniston voelde zich hier niet goed bij.

Zij vocht met Schwimmer om alle acteurs op hetzelfde salarisniveau te krijgen. De Ross- en Rachel-acteurs accepteerden zelfs een lager salaris zodat alle sterren evenveel zouden verdienen.

Bekijk de afbeelding
"We doen allemaal hetzelfde werk"
In een interview met The Wall Street Journal vertelt Aniston: "Het zou ons uit elkaar gerukt hebben, als iemand veel meer zou verdienen dan de rest."

"Ik dacht, we doen allemaal hetzelfde werk dus we zouden ook hetzelfde moeten verdienen. Ik zou me niet comfortabel hebben gevoeld als ik meer zou verdienen dan mijn collega's" vervolgt de actrice.

Alle 10 seizoenen van Friends zijn te zien op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair