Absurd veel Nederlanders zagen 'Oppenheimer' al in de bioscoop

Absurd veel Nederlanders zagen 'Oppenheimer' al in de bioscoop

De IMAX-zalen blijven vollopen.

Het is geen geheim dat Christopher Nolans Oppenheimer een gigantische hit is. Critici noemen het een van Nolans beste films en wereldwijd heeft de film al zo'n 650 miljoen dollar omgezet. Universal Pictures Nederland heeft nu onthuld dat de film een bijzonder aantal bezoekers heeft gehad in Nederland.

Oppenheimer is de meest succesvolle Christopher Nolan-film ooit in Nederland. Dat zegt natuurlijk wel wat gezien het enorme succes van films als Interstellar en The Dark Knight-trilogie.

1 miljoen
Afgelopen zaterdag werd de miljoenste bezoeker van Oppenheimer verwelkomd in Pathé Tilburg Centrum. Hiermee heeft de film tot nu toe maar liefst €13.059.263 omgezet in Nederland, waarmee het een van de grootste Universal-films ooit is in Nederland.

Afgelopen week behaalde Barbie ook deze bijzondere mijlpaal. De twee films zijn misschien wel de grootste succesverhalen van 2023.

Nu te zien
Oppenheimer is nog steeds te zien in de Nederlandse bioscopen, en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven. De IMAX-zalen blijven namelijk vollopen.


De film is in Nederland te zien in het Eye Filmmuseum in Amsterdam en KINO in Rotterdam op 70mm, wat de manier is waarop Christopher Nolan het liefst heeft dat je zijn film bekijkt. Je leest hier wat de meerwaarde is van het 70mm-formaat.

NieuwsFilm

meest populair