Kritiek op actrice Victoria Koblenko: "bizar als je erover nadenkt"

Kritiek op actrice Victoria Koblenko: "bizar als je erover nadenkt"

Ze is bekend van GTST, dus wat weet zij eigenlijk van de oorlog af?

Op Instagram komen wel vaker kiekjes voorbij van bekende actrices en modellen. Ook de BN'ers kunnen er wat van. Zo zien we ook wel regelmatig foto's van Victoria Koblenko langskomen. Haar andere bezigheden zorgen echter voor gefronste wenkbrauwen.

De 42-jarige actrice post maar wat graag opvallende foto's en filmpjes van zichzelf op sociale media. Heel erg gek is dit niet. Koblenko sport flink en zorgt goed voor haar lichaam. Ze krijgt dan ook altijd duizenden likes en complimentjes, maar het bevalt wel niet iedereen dat zij zich voordoet als de Oekraïne-expert.

Hoe dan
De laatste paar maanden is Koblenko uitgegroeid tot dé televisieduider als het gaat om de oorlog in Oekraïne, maar weet zij eigenlijk wel echt zo veel van de oorlog en het land af? Dat vraagt schrijver Victor Vlam zich nu af.

"Ze is echt héél veel te zien als Oekraïneduider, ja, maar waarom eigenlijk? Ik bedoel, het is eigenlijk bizar als je erover nadenkt. Ik zat eens even haar cv door te pluizen. Ze heeft tussen 1999 en 2008 politicologie en Ruslandkunde gestudeerd en beide studies heeft ze niet afgemaakt. En toch zit ze daar nu als de belangrijkste duider aan tafel over het Oekraïne-conflict".

Andere passie
Vlam gaat door: "Ze is gewoon een bekende actrice. Ze is beroemd geworden met GTST, waarin ze vijf jaar heeft gespeeld. Het is niet de meest logische persoon om een oorlog te gaan duiden tussen twee landen".



Waarom dan
Ergens begrijpt Vlam het wel. Zo vervolgt hij: "Ik heb vaker te horen gekregen dat zij goed scoort in de minutenanalyse. Dat geloof ik wel. Als de kijkcijfers gewoon omhoog gaan als zij daar zit, dan is dat een goede reden om haar vaker uit te nodigen".

"Ook moet ik toegeven dat zij wel emotioneel betrokken is bij het conflict, iets dat ik niet kan zeggen van de meeste experts. Zij is dat wel en dat laat ze ook doorklinken in wat ze zegt".

NieuwsFilm

meest populair