Studio Ghibli onthult Engelse titel voor de laatste film van Miyazaki

Studio Ghibli onthult Engelse titel voor de laatste film van Miyazaki

Oscarwinnaar Hayao Miyazaki keert nog één keer terug voor zijn laatste film.

In navolging op het nieuws dat GKIDS de Noord-Amerikaanse distributierechten heeft weten te bemachtigen, heeft GKIDS nu zelf bekendgemaakt dat de nieuwste film van Studio Ghibli een nieuwe titel krijgt buiten Japan.

De film zou de allerlaatste moeten zijn van animatielegende Hayao Miyazaki, die we kennen van klassiekers als Spirited Away en Princess Mononoke.

Minimale marketing
Miyazaki's laatste film werd afgelopen week in Japan uitgebracht met één enkele kunstzinnige poster als enig promotiemateriaal. De titel luidt in Japan How Do You Live.

Buiten Japan zal de film worden uitgebracht onder de titel The Boy and the Heron. In Amerika wordt de film later dit jaar uitgebracht met een Engelstalige stemmencast die nog moet worden onthuld.

Een magische wereld
Nu de film eindelijk uit is in Japan, weten we ook eindelijk waar het verhaal over gaat. We volgen een 12-jarige jongen genaamd Mahito Maki (Soma Santoki) die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog naar het platteland is verhuisd met zijn vader en tante. Daar voelt hij zich allesbehalve thuis.



Mahito ontdekt al snel een verlaten toren in de nabijgelegen bossen, waar hij een pratende grijze reiger ontmoet waarmee hij naar een wereld vol magie reist.

De Japanse stemmencast bestaat naast Santoki uit namen als Masaki Suda, Ko Shibasaki, Aimyon, Yoshino Kimura, Takuya Kimura, Karou Kobayashi en Shinobu Otake.

Het is nog onbekend wanneer The Boy and the Heron in Nederland gaat draaien.

NieuwsFilm

meest populair