Dit is/zijn de nieuwe film(s) van arthouse-grootheid Wes Anderson

Dit is/zijn de nieuwe film(s) van arthouse-grootheid Wes Anderson

Nóg twee topfilms van de meester op komst!

Één van de grootste namen in arthouse, misschien wel dé grootste naam, is de Amerikaanse (maar in Parijs-wonende) Wes Anderson.

Zijn 'nieuwste' film moet op veel plaatsen nog in de bioscoop verschijnen, maar er zijn alweer twee nieuwe arthouse-pareltjes op komst.

Verfilming van Dahl en nieuwe origineel werk
Na veertien jaar waagt Anderson zich weer eens aan een Roald Dahl-adaptatie in de vorm van The Wonderful Story of Henry Sugar, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, die door objecten heen kan kijken en de toekomst kan voorspellen met behulp van een boek dat hij heeft gestolen. Laten we hopen dat deze Dahl-bewerking voor Netflix, die eind dit jaar uit zal komen, weer net zo'n succes als Fantastic Mr. Fox gaat worden!

Daarnaast staat Anderson eind dit jaar op de set voor nóg een nieuwe film waar we helaas nog maar weinig over weten. Het enige wat momenteel (vrijwel) zeker is is dat Michael Cera, één van de liefste acteurs van Hollywood, de hoofdrol gaat pakken in de nieuwe wereld van Andersons tragi-komische en absurdistische pasteluniversum.

Asteroid City
Anderson is dus alweer bezig met twee nieuwe projecten, maar aan het eind van deze maand kunnen wij ook nog gaan genieten van zijn film die vorige maand op Cannes in première ging:


Asteroid City draait vanaf 22 juni in de bioscoop.

NieuwsFilm