Kinderboekenschrijver klaagt Spielberg aan

Kinderboekenschrijver Alan Davidson klaagt Steven Spielberg aan. Hij beweert dat Dreamworks, de productiemaatschappij van de regisseur, zijn verhaal heeft gebruikt voor de succesfilm 'Chicken Run'. De schrijver uit Sussex begon deze week een rechtszaak. Hij wil bewijzen dat de animatiefilm uit 2000 is gebaseerd op zijn boek 'Escape From Cold Ditch'. Hij beweert dat 'Chicken Run' inbreuk doet op de auteursrechten van zijn verhaal.

Beide verhalen gaan over een rebellerende kip die zijn gevederde vrienden weet te mobiliseren voor een massavlucht. De titel van Davidson's boek verwijst naar het kasteel Colditz, dat in de Tweede Wereldoorlog diende als interneringskamp voor geallieerde krijgsgevangen. De verhalen over krijgsgevangen die probeerden te ontsnappen stonden aan de basis van de populaire televisieserie 'The Colditz Story'.

DreamWorks en Aardman Animations, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de animaties, worden als belangrijkste gedaagden genoemd. Een woordvoerder van Aardman heeft woensdag verklaard dat er geen basis is voor deze aantijgingen.



NieuwsFilm

meest populair