'Koninklijke' films voor een meer rustigere Koningsdag

'Koninklijke' films voor een meer rustigere Koningsdag

Ook met een filmpje kun je deze feestdag vieren.

Vandaag is het Koningsdag. Op deze nationale feestdag vieren we de verjaardag van de Koning Willem-Alexander en dat kan natuurlijk ook gewoon met een filmpje. FilmTotaal heeft vandaag dan ook drie 'Koningsdag'-films voor je uitgezocht.

The Lion King (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Favreau | Cast: JD McCrary, Chiwetel Ejifor, Beyoncé, e.a. | Te zien op: Disney+
Leeuw Simba, ooit de nieuwe koning van de savanne, werd verjaagd door zijn gemene oom Scar en groeide op in de jungle onder de hoede van stokstaartje Timon en wrattenzwijn Pumbaa. Wanneer hij wordt herenigd met zijn jeugdvriendin Nala, die een verontrustende boodschap voor hem heeft, besluit Simba terug te keren om een einde te maken aan de tirannie van Scar.



The King (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Michôd | Cast: Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Joel Edgerton, e.a. | Te zien op: Netflix
Prins Hal verslindt vrouwen en alcohol als de malle. Wanneer zijn vader komt te overlijden, moet hij zijn leven drastisch veranderen om de troon over te kunnen nemen. Maar daar zit hij eigenlijk niet op te wachten. Als de machtige koning Henry V krijgt hij te maken met vijandigheden binnen en buiten de kasteelmuren.



The King's Speech (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tom Hooper | Cast: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, e.a. | Te zien op: Videoland
De aanstaande koning George VI volgt ongewild zijn oudere broer op. Hoewel hij een begaafd man is, stottert hij flink, waardoor hij het doodeng vindt om in het openbaar te spreken. Om hem hierbij te helpen, schakelt zijn familie de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Hun ontmoeting is het begin van een levenslange vriendschap.



NieuwsFilm

meest populair