Oscar-genomineerde acteur speelt schurk in 'Gladiator 2'

Oscar-genomineerde acteur speelt schurk in 'Gladiator 2'

Ridley Scott huurt een stel verse nieuwe talenten in voor het vervolg op zijn magnum opus.

Barry Keoghan, die onlangs een Oscarnominatie kreeg voor zijn rol in The Banshees of Inesherin, zal een van de hoofdrollen spelen in Ridley Scotts vervolg op Gladiator.

Eerder werd de eveneens onlangs voor een Oscar genomineerde Paul Mescal (Aftersun) al gecast als hoofdpersonage Lucius. Keoghan zal naar verwachting de rol van de schurkachtige keizer Geta spelen.

Giant Freakin Robot was de eerste bron die het nieuws naar buiten bracht, maar nu is het officieel. De opnames van de film moeten spoedig beginnen en de uiteindelijke film zal verschijnen in november 2024.

Lucius: de nieuwe Maximus?
We zien Mescal dus als Lucius, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen) en neefje van keizer Commodus (Joaquin Phoenix). Toen Lucius als kind zag hoe Maximus (Russell Crowe) zichzelf opofferde om hem en zijn moeder te redden, liet dat een flinke indruk achter.

Scott zal een script van David Scarpa verfilmen. Kostuumontwerper Janty Yates en productie-ontwerper Arthur Max keren terug om samen te werken met Scott. Michael Pruss, Doug Wick en Lucy Fisher produceren.

Eind dit jaar verschijnt overigens eerst nog Scotts andere epos, Napoleon.



NieuwsFilm

meest populair