De overleden acteur Robert Blake was on deze reden behoorlijk omstreden

De overleden acteur Robert Blake was on deze reden behoorlijk omstreden

De In Cold Blood-acteur werd verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn vrouw.

De Amerikaanse acteur Robert Blake is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Deadline, dat zich baseert op zijn nicht. Blake was controversieel, omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor de dood van zijn tweede vrouw.

De acteur werd het meest bekend door zijn rol in de verfilming van In Cold Blood. Ook maakte hij furore als Tony Baretta in de serie Baretta, die werd gemaakt in de jaren zeventig. Voor die rol kreeg hij een Emmy Award.

Carrière van bijna zestig jaar
Blake kende een decennialange carrière en speelde in tientallen films en series. Zijn acteerdebuut maakte hij als kind in 1939. Zijn laatste klussen vervulde hij in de jaren negentig. Zo verscheen hij eind jaren negentig nog in de film Lost Highway.

Moord op vrouw
Na zijn carrière viel Blake vooral op door het negatieve. Hij werd in 2005 namelijk door de rechter verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn tweede vrouw. Die werd in 2001 vermoord. Ze werd in de auto van Blake doodgeschoten voor de deur van een restaurant.

Volgens de rechter had de acteur wat met die moord te maken, waardoor hij een boete moest betalen. Hij ging uiteindelijk failliet.

Vredig overleden
De nicht van Blake heeft laten weten dat de acteur donderdag vredig en in het bijzijn van familie is overleden. Wanneer hij wordt begraven is niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair