Weer een 'Harry Potter'-ster neemt het op voor de controversiële J.K. Rowling

Weer een 'Harry Potter'-ster neemt het op voor de controversiële J.K. Rowling

Niet iedereen is het met haar eens, maar soms nemen sommige bekendheden het voor haar op.

De laatste tijd komen er wel vaker berichten langs op FilmTotaal over J.K. Rowling. Nu is het weer raak.

Nog niet zo heel lang geleden liet de wereldberoemde schrijfster zich tijdens haar podcast uit over haar Harry Potter-boeken. Zo zegt ze dat dat haar werk gigantisch belangrijk is voor de gay community maar dat haar ex-man haar script wilde verbranden (hij ontkent dit echter zelf).

Kritiek
Daar blijft het niet bij. De Britse auteur ligt al jaren onder vuur vanwege controversiële uitlatingen die ze heeft gedaan over transgenders. Critici noemen haar vaak een transfoob en ook grote sterren laten haar vallen.

Denk bijvoorbeeld maar aan hoofdrolspeler Daniel Radcliffe en Fantastic Beasts-acteur Eddie Redmayne, die afstand namen van de berichten van Rowling. Nu neemt iemand het weer eens voor haar op.

Steun
Het gaat hier om Evanna Lynch, die in de franchise Loena Leeflang (in het Engels Lune Lovegood) speelt. Tijdens een recent interview laat zij zich erover uit: "Ik hoop dat mensen gewoon naar J.K. luisteren en haar wat meer ruimte geven".

"Haar karakter is altijd geweest om te pleiten voor de meest kwetsbare leden van de samenleving. Het probleem is nu dat er onenigheid is over wie er het meest kwetsbaar is". Lynch is niet de eerste Harry Potter-acteur die het voor Rowling opneemt. Lees hier wie eveneens voor de schrijfster in de bres sprong.

NieuwsFilm

meest populair