'Brainwashed: Sex-Camera-Power' laat zien hoe vrouwen 'lustobjecten' zijn in film

'Brainwashed: Sex-Camera-Power' laat zien hoe vrouwen 'lustobjecten' zijn in film

De trailer voor de onthullende docufilm.

In films zien we heel wat mooie vrouwen voorbijkomen. Niet iedereen is het ermee eens hoe vrouwen op het witte doek worden afgebeeld. Denk maar aan het commentaar dat er is op de Bond-girl en de wijze waarop de nieuwste delen in James Bond-filmreeks de rol van de vrouw veranderden.

De docufilm Brainwashed: Sex-Camera-Power laat aan de hand van beelden uit vele bekende films van 1896 tot 2020 zien hoe vrouwen als lustobjecten werden (en worden?) gebruikt voor de ondersteuning en het plezier van mannelijke personages.

Sex-Camera-Power
De docu komt van Nina Menkes en ze maakte de docu op basis van werk van Laura Mulvey en vele andere feministische schrijvers. Ze wil laten zien hoe vrouwen op verschillende manieren worden misbruikt op het werk, vooral in de filmindustrie.

Er komen vele vrouwen uit de filmwereld aan het woord, zoals Julie Dash, Penelope Spheeris, Charlyne Yi, Joey Soloway, Catherine Hardwicke, Eliza Hittman en Rosanna Arquette.

Opwindende call-to-action
Madman Films over de film: "Het resultaat is een opwindende call-to-action die de manier waarop je films ziet en bekijkt fundamenteel zal veranderen." De film verscheen eerder tijdens IDFA 2022.



NieuwsFilm

meest populair