De fast & furious reeks is grotendeels aan mij voorbij gegaan en deze film is de eerste die ik heb uitgekeken. Het is allemaal nogal over the top en natuurwetten en logica blijken geen vat te hebben op de menselijke personages, waardoor het verschil tussen een mens van vlees en bloed en superhelden met bovennatuurlijke krachten lijkt te vervagen. De CGI is prima en de film verveelt (uiteraard) niet met de talloze acties, gevechten, achtervolgingen, droppings uit vliegtuigen, helicopters en auto's die van gebouw naar gebouw vliegen. Nogmaals, realistisch is van geen kant (om niet te zeggen totaal ongeloofwaardig) maar als kijkspectakel doet het goed. De hommage aan Paul Walker is prima. 7/10
Goede film, maar zeker niet zo goed als de 2 vorige.
Ben het met velen eens dat alles wat 'over the top' is....
Genoeg actie dat wel, maar de actie is op vele momenten totaal ongeloofwaardig, al ziet het er allemaal wel spectaculair uit.
De cast is als vanouds goed, zonder uitzonderingen.
En het einde van deze film is wel heel mooi, maar ik had niet anders veracht, een mooie hommage aan Paul Walker, die ons, zoals we allemaal weten, veel te vroeg heeft verlaten.
Hij zal gemist worden in de volgende 'Fast & Furious' films, vraag me zelfs hoe het verder moet zonder hem.
Deel 8 staat al in de stijgers, ben benieuwd.
Als je niet van de vorige films in de "Fast & Furious"-reeks kon genieten, is de kans klein dat deel zeven je wel zal bekoren. Ondanks een wissel in de regiestoel biedt het financieel meest succesvolle deel meer van wat de reeks de laatste jaren een boost gaf.
Kort gezegd is dat een hoop vrouwelijk schoon, overdreven oneliners en nog meer overdreven stunts. Het serieus nemen is een slecht idee (en ik heb een vermoeden als je ziet hoe The Rock zichzelf uit het ziekenhuis ontslaat dat de makers dat evenmin doen). Aan de ene kant maakt dat dat ik deze reeks toch wat minder inschat dan andere actieseries waar je de indruk krijgt dat er nog iets zoals levens of zo op het spel staat aan de andere kant maakt het deze films wel perfect te genieten.
Uitdaging dit keer voor de bende van Dom (een immer starende Vin Diesel) en z'n bende is Jason Statham als de broer van de slechterik uit deeltje zes. Alleen lijkt dat vooral in het begin het geval, daarna wordt er nog een plot gelanceerd rond God's Eye en lijkt Statham tegen het einde herleid tot een zijplotje. Dubbel jammer omdat z'n constant opduikende en onstopbare personage (zei ik al dat je de reeks niet serieus moet nemen) wel interessanter was dan een kleurloze Djimon Hounsou die amper screentime kreeg. Over een gebrek aan screentime gesproken, The Rock kreeg ook bijzonder weinig te doen in dit deel wat misschien wat een gemiste kans is.
Deel zeven van de reeks is uiteraard anders dan de voorgangers door het overlijden van hoofdrolspeler Paul Walker die ook een afscheid krijgt aan het einde van de film. Dat afscheid is aardig gedaan (had het eigenlijk sentimenteler verwacht na eerdere berichten) al is het natuurlijk wel een zeldzaamheid dat een film zo duidelijk de vierde muur breekt en het over acteurs in plaats van personages heeft.
Maar deel 7 .... Geen woorden voor
Zij hadden 1.5 jaar de tijd voor om een waarde volle film te leveren BUT IT WAS REALLY CRAP!
Niemand raakt gewond niemand gaat dood te veeeeeeeeeel ongeloofwaardige actie scenes, slechte verhaal lijn, Jason Statham die uit of niks constant op duikt en dan willen ze die GOD EYE stelen? Voor wat? Als de bad guy show up all the time?
Nee man, na deel 3 dit is de meeste slechtste uit de reeks. Mensen liepen de zaal uit na dat Vin Dieselhey gevecht aanging met de Helicopter
Ik heb een 6 gegeven, en dat is puur uiy respect voor Paul, anders had ik echt een 2-3 gegeven!
Jammer, na een goede reeks van 4-5 en 6 komt 7 met onzin!
Voor mij is deze film toch weer een dalende lijn na zijn twee voorgangers. Vanaf het vijfde deel had ik mijn interesse volledig terug, deze was te gek en werkte ondanks al zijn flauwekul. Ook het zesde deel wist deze flow vast te houden en stelde mij niet teleur. Dit zevende deel slaat voor mij toch de plank helaas ietwat mis.
Dat deze films niet om het verhaal draaien is duidelijk en hoeft ook geen storende factor te zijn. Echter is dit vervolg qua narratief echt los zand en voelen vele sequenties aan alsof ze aan elkaar geknutseld zijn. Ondanks dat te zien is dat James Wan een bekwame regisseur is, leek Justin Lin beter op zijn plaats in deze franchise. Wan lijkt met het overdreven spektakel niet altijd helemaal uit de voeten te komen.
Tevens vond ik het spijtig dat Vin Diesel's "Dom" echt de focus heeft van deze film en de teamleden meer terug naar de achtergrond verdwijnen. Diesel mist toch het nodige charisma en acteertalent om zoveel te dragen, waar acteurs als Paul Walker en Dwayne Johnson meer sympathie oproepen, maar helaas te weinig screentime krijgen. Voor mij is Paul Walker het oorspronkelijke hoofdpersonage uit de franchise, en kan ik me een achtste deel moeilijk zonder hem voorstellen. Dat hij in deze film een kleinere rol heeft valt wellicht nog te verklaren, maar het is toch spijtig dat ik iedere scène waarin hij met CGI werd toegevoegd kon herkennen.
De vele staarscènes van Vin Diesel werden al snel te lachwekkend, evenals de immer opduikende antagonist van Statham. Waar hij zijn slechterik goed brengt, schiet je al gauw in de lach als hij weer te pas en te onpas komt opduiken zonder rendement eruit te halen.
Tenslotte duurt de film veel te lang en de dreiging is nooit reëel. De spanning is dan al snel uit de actiescènes, want iedereen overleefd al het ondenkbare. Dat is meteen een van de factoren die ervoor zorgt dat de film het leuke over the top gehalte zijn grens overschreden heeft. In de vorige delen was het op een leuke manier belachelijk, nu is het vaak tè belachelijk.
Wil nu niet als een kniesoor klinken, want heb me wel vermaakt in de bios. Maar waar ik de vorige twee keren opgefokt uit de bios kwam alsof ik in een achtbaan gezeten had, was ik nu toch eerder iets teleurgesteld.
Disney heeft 'The Avengers', Sony heeft 'Spider-man', Warner, de hele DC-stal, Fox heeft de X-men en FF4, Universal heeft gewoon haar eigen superhelden-universum gecreëerd met de F&F reeks, waarbij deel 7 nog meer o.t.t. gaat dan de voorgaande delen en ook meer op een stripverhaal gaat lijken. De actie wordt soms wat te banaal, maar al met al was het wel amusant. Het afscheid van Paul Walker is gepast en mooi gedaan. Deel 8 zal wel onvermijdelijk zijn, maar ik zou niet weten hoe ze de avonturen van Toretto en z'n familie nog grootser kunnen maken zonder dat het belachelijk wordt.
Alweer ruim anderhalf jaar geleden kwam Paul Walker in een tragisch auto-ongeluk om het leven. Op dat moment waren de opnames voor het alweer zevende deel in de The Fast And The Furious-reeks pas voor de helft afgerond, wat zorgde voor veel problemen tijdens de productie. Eventjes was het onduidelijk of de film geheel gecanceld zou worden of dat ze het personage van Walker uit de film zouden schrijven. Uiteindelijk hebben de schrijvers het voor elkaar geschreven het personage Brian O'Connor op een mooie en waardige manier uit de (jammer genoeg nog steeds doorgaande) franchise te schrijven.
Met deeltje zeven wordt de warrige tijdlijn van de reeks eindelijk afgehandeld. Na de dood van Han aan het einde van deel zes worden Dominic Toretto en zijn crew (die hij graag familie noemt, zo blijkt) opgejaagd door Owen Shaws grote broer Deckard. Wat een standaard wraakfilm had kunnen zijn verandert al snel in een Mission: Impossible-film met auto's wanneer de groep wordt ingehuurd door agent Mr. Nobody (een geweldige rol van Kurt Russell) om een coole gadget te vinden genaamd God's Eye, die ze vervolgens mogen gebruiken om Deckard Shaw op te sporen.
De plot van een The Fast And The Furious-film is nooit vreselijk sterk geweest en ook deze keer doet het verhaal onder aan de actiescènes, maar vooralsnog mag gezegd worden dat deze film misschien wel het beste verhaal heeft van de reeks. Het had een rechttoe rechtaan wraakfilm kunnen worden (wat het in de laatste akte ook jammer genoeg wordt), maar ze weten het verhaal toch nog boeiend te houden met de verhaallijn van God's Eye.
De actiescènes zijn natuurlijk weer van de bovenste plank. Als je dacht dat deel zes over de top was, deeltje zeven gaat nog een stapje verder! Misschien af en toe wel een stapje té ver. De stunts zien er indrukwekkend uit en alhoewel ik me kostelijk vermaakt heb met de capriolen die Toretto en zijn team hier uithalen (auto's uit een vliegtuig, auto's van het ene gebouw in het andere rijden op een paar honderd meter hoogte), soms gaan de stunts misschien iets te ver. Maar het zijn niet eens de grote stunts die ik té vond, het waren vooral de crashes waar de personages zonder kleerscheuren uitkomen die van mij beter gedaan konden worden. Gelukkig staat hier tegenover dat de film zich bewust is van het feit dat wij als kijker naar de bioscoop zijn gekomen voor 140 minuten aan ongeloofwaardige stunts die zo uit een Mission: Impossible-film komen. Als je de film gewoon niet al te serieus neemt en je hersencellen even uitzet dan zijn er weinig blockbusters vermakelijker dan deze!
En ondanks dat er veel mooie stunts worden uitgevoerd heeft de film ook een onverwachte emotionele kant. Dit komt natuurlijk voornamelijk voort uit de dood van Paul Walker en hoe de familiesituatie van diens personage naar voren is gebracht, maar dat neemt niet weg dat ik bij sommige scènes met een brok in mijn keel zat. Vooral bij de scènes waarin O'Connor bezig is met Mia en hun zoontje en het einde hakt het er nog even goed in dat we Paul Walker nooit meer terug gaan zien.
Ik heb altijd gedacht dat O'Connor dood laten gaan de enige juiste manier was om hem uit de film te schrijven, maar het einde van deze film toont aan dat ik het fout had. Er is geen geforceerd emotioneel einde, inplaats daarvan krijgt Paul Walker een prachtig en subtiel einde waarin de makers de vierde wand compleet lijken te negeren waardoor het meer een afscheid van Vin Diesel en Paul Walker lijkt dan een afscheid van hun personages. Dat vond ik echt ontzettend mooi gedaan en Fast & Furious 7 was dan ook een perfect einde van de franchise geweest.
Nu ik alle pluspunten heb opgenoemd: de film heeft naar mijn mening niet echt minpunten, maar ik vond de volledige derde akte in Los Angeles teleurstellend. Ik vond deze akte niet per se slecht, maar ik vond het in vergelijking met de rest van de film helemaal niet zo indrukwekkend. Het was gewoon een hele lange scène met veel schieten, maar ik miste toch een beetje een laatste grote stunt (afgezien van de helikopter/autostunt die direct uit Die Hard 4.0 is overgenomen. De akte ging naar mijn mening iets te veel in "full action movie mode" en was niet zo vermakelijk als het einde van Fast & Furious 6.
Afgezien van de laatste akte die ik niet zo geweldig vond, zijn er vooral een paar kleine dingetjes die jammer waren. Zo verdwijnt The Rock redelijk vroeg in de film naar het ziekenhuis en komt hij alleen aan het einde nog even kont schappen (wat trouwens wel super badass was!). En ondanks dat het best verfrissend is dat de reeks meer een Mission: Impossible met auto's is geworden, lijken ze de kern van de franchise een beetje te zijn vergeten: de auto's! Niet dat deze film geen mooie auto's bevat, maar er wordt amper aandacht aan besteed, wat ik jammer vond. De enige auto die een beetje belangrijk overkomt is de $3.4 miljoen kostende Lykan Hypersport (die daarmee ook de duurste auto op aarde is), en die slaat na misschien vijf minuten screentime te pletter na een val van ruim 200 meter uit de Etihad Tower in Abu Dhabi
Verder heb ik weinig op de film aan te merken. De actiescènes en stunts zijn geweldig en ik vond de vechtscènes in deze film ook een heel groot pluspunt! Opvallend vond ik ook dat de cinematografie van Fast & Furious 7 zeer sterk was en er worden sommige trucjes gedaan waarbij de camera bijvoorbeeld mee rolt met een personage wat ik erg goed vond worden! Er wordt prima geacteerd en vooral Tyrese Gibson levert heerlijke oneliners die zo uit een jaren '80 actiefilm komen! Sowieso hangt er over deze film een heerlijke jaren '80 actiefilm vibe. Maar wat mij nog het meeste opviel was dat ik amper merkte wanneer de echte Paul Walker in beeld stond en wanneer ze een CGI-Paul gebruikten. In de scènes in Abu Dhabi (die Walker niet meer heeft opgenomen) merkte ik echt geen verschil, al komt dat natuurlijk ook een beetje door hem heel subtiel aan de zijkant van het shot te zetten of door hem van achteren te filmen. Ik denk dat ik maar één of twee keer zag dat ze een stand-in gebruikten.
Al met al is Fast & Furious 7 misschien niet mijn favoriet uit de reeks, maar inhoudelijk is het denk ik wel de beste. Gaat de film de Oscar voor beste film winnen zoals Vin Diesel beweert? Absoluut niet! Maar dat betekent niet dat het geen goede film is, want Fast & Furious 7 is gewoon weer een heerlijke blockbuster met genoeg emotioneel gewicht en een subtiel, prachtig en bovenal waardig afscheid van Paul Walker!
Niet dat fast 7 een tegenvaller is geworden, integendeel. wel omdat het einde zich niet beter kon lenen naar een mooi afscheid van de hele familie. Het is een mooie ereronde geworden voor Paul Walker en zijn vrienden. Fast seven borduurt verder op wat werkte in de vorige delen maar gaat ook terug naar de roets en haalt er terug wat meer de race in. Maar laat ons beginnen bij het begin. De eerste scène met Statham is geweldig, schitterend in beeld gebracht en het geeft direct weer dat ze hem als een ubervillain willen weergeven. Omdat kracht bij te zetten laten ze hem ook direct vechten met The Rock die hij op een gewiekste manier verslaat. Veel mensen vinden het spijtig dat The Rock er daardoor maar weinig in te zien is maar ik vond het geen slechte zaak aangezien ze zo laten blijken dat Statham echt te vrezen is. wat deze film ook slim doet is de opbouw. het volledige eerste deel van de film worden verhaallijnen uit vorige films verder uitgewerkt en brengt de film mensen uit vorige films samen zoals lucas Black die eigenlijk maar een uitgebreide cameo had, spijtig want nu blijft tokyo drift enkel maar de dood van han en heeft blacks personage nog steeds geen toevoeging aan de fast serie die opbouw is nodig want in deel 5 en 6 was daar amper tijd voor door de aaneenschakeling van actiescènes, dus dit rustpunt is welgekomen, zeker als je de films na elkaar zou bekijken. De toevoeging van Russell heeft goed uitgepakt en zorgt voor een goede vervanging van The Rock maar dé grote uitblinker in deze film is toch Gibson. elke oneliner die hij doet was raak (wat overigens geld voor alle oneliners, ze waren veel scherper en spitsiger dan in vorige films) en hij zorgt steeds voor de perfecte komische noot in het toch meer dramatischere deel van deze serie. Eens de eerste grote actiescène aanbreekt valt de film nooit meer stil en worden schitterend in beeld gegeven autoscènes afgewisseld met perfect in beeld gebrachte one to one gevechten. Als er één ding is waar Wan écht progressie in heeft gebracht is het de gevechten tussen de personages. dynamisch en duidelijk in beeld gebracht en toch genoeg rauwheid om de bruutheid te tonen. Veel mensen zeggen dat de actie nog ongeloofwaardiger is dan in voorgaande delen en daar ben ik het niet volledig mee eens. het is zeker niet ongeloofwaardiger dan die van deel 6, alleen zijn er nu scènes in de lucht en dat kunnen mensen misschien moeilijker snappen maar anderzijds was de finale van deel 6 minstens even ongeloofwaardig. Het einde was niet slecht, zeker entertainend maar anderzijds bevonden alle leden zich ergens afzonderlijk en in een film die zich one last ride noemt vond ik het beter dat de familie het samen (ok, doen ze nu ook wel maar je snapt me wel als je de film hebt gezien) opnam in de finale. toch heb ik ook enkele minpuntjes aan deze film. waar de vorige éen lange rollercoaster was werkt deze film meer met hoogtepunten en sommige stukjes daartussen zakten toch een beetje in. ook is statham in het begin een echt gevaarlijke vijand maar later in de film vervalt dat een beetje doordat hij gewoon doorslag tevoorschijn komt om zijn kop te laten zien zonder echt dreigend te zijn.
over het einde kan ik maar 1 ding zeggen: een krop in de keel en zoals hierboven aangehaald smelten fictie en realiteit schitterend in elkaar, de laatste scène waarin ze naar elkaar kijken, en waarin Paul naar jou kijkt CGI PAUL is gewoon een moment waarop je zelf ook afscheid neemt van hem.
en dan nog kort over de CGI Paul. ik ben naar de film gegaan met de intentie van me er niet op te fixeren en te genieten van de film an sich. en dan moet je zeggen dat ik het maar op beelden echt echt kon zien. je weet wel in sommige scènes dat het er is maar je ziet het niet of nauwelijks en dan is het eigenlijk bewonderend hoe ze zelfs vechtscènes hebben kunnen doen met dat systeem.
Kort:
Fast seven is niet het beste deel uit de reeks maar de reeks haalt nog steeds een constant niveau dat zeer vermakelijk blijft én een schitterende ereronde geeft aan de helaas overleden Paul Walker
Dit is natuurlijk alweer het zevende deel in deze franchise, en vanaf deel 1 ben ik al fan. De eerste film heb ik ook al tientallen keren gezien, en de rest ook al heel vaak. Maar toch blijven ze vermaken. Deze franchise begon als een echte straatrace film, waarin amper actiescenes in te zien waren. De enige actie die je te zien kreeg waren de race scenes die super tof waren. Toen kwam de reeks bij deel 5, en toen veranderde deze franchise ineens in een heist/actie film, en waar bij deel 5 het eind alleen echt over de top was ging deel 6 daar flink overheen. De personages waren ineens een soort van supermensen geworden, een raakte bij de gevaarlijke stunts die ze deed nauwelijks tot niet gewond. Deel 7 gaat daar op door.
Deze film brengt je exact wat je ervan verwacht. Mooie autos, mooie vrouwen, leuke humor en fantastische over de top actiescenes. Ook is er een klein beetje diepgang te vinden als je kijkt naar de relatie tussen Letty (Michelle Rodriguez) en Dom (Vin Diesel). Maar dat is ook niet heel veel. De cast zit verder vol met actiesterren. Het is tof om actiester Jason Statham als slechterik te zien. Ik ben erg fan van zijn actiefilms, en ben ook gewend om hem als goodguy te zien. Het is eens verfrissend, dat hij in deze film een slechterik speelt. Acteur Kurt Russel heb ik ook al een flinke tijd niet meer in een film gezien, ook heel mooi om hem weer eens voorbij te zien komen. Verder komt de Aziatische actiester Tony Jaa, die in Azie onwijs bekend is en ook super goed is in kont schoppen ook voorbij. En Ronda Rousey, een UFC vechtster en bekend van The Expendables 3. Een goede actrice is ze niet, maar gelukkig is dat niet waarom ze in deze film zit. Ik had Dwayne The Rock Johnson wel wat meer in deze film willen zien. Hij brengt zijn oneliners zo goed, zijn vechtscènes zijn top en ik vind hem ook een goed acteur. Ik vind dat hij er te weinig in zat.
Tyrese Gibson vind ik onwijs grappig gedurende de hele film. Hij weet zijn tekst perfect te brengen, en de grappen zijn 9 van de 10 keer briljant. Hij heeft ook een fantastische klik met rapper Ludacris (Tej in de film), die 2 zijn een gouden duo. En over een gouden duo gesproken, Vin Diesel en Paul Walker zijn wat mij betreft de mannen die deze franchise gedragen hebben. Ondanks dat ze in deel 3 niet te zien waren en Vin niet in deel 2, en ondanks dat de film draait om hun hele team of zoals ze het zelf noemen hun familie maken zij de Fast & Furious films tot wat het is.
Zoals bekend is acteur Paul Walker in 2013 om het leven gekomen. Toen ik dat hoorde schrok ik ontzettend, ondanks dat ik de man natuurlijk niet persoonlijk kende. Ze waren toen pas halverwege met deze film, en zijn broers en de rest van de cast en crew hebben de film afgerond om Paul te eren. Met de computer hebben ze in een paar scenes Pauls gezicht op dat van zijn broers geplakt en als je daar niet op let, zie je dat denk ik niet. Maar ook al valt het je wel op, toch is het prachtig om te zien hoe filmstudio Universal en vooral de cast en crew hun handen ineen hebben geslagen om dit project op een mooie respectvolle manier af te ronden. En dat hebben ze absoluut gedaan. Ik zal niet verklappen hoe zijn personage deze serie verlaat, maar ik kreeg er wel een ontzettende brok van in mijn keel. Het is een prachtig moment waarin fictie en realiteit ineens samenkomt. Het zal ook vreemd zijn om deel 8 te zien, zonder Paul. Het is overduidelijk dat de personages niet alleen een familie zijn, maar dat iedereen die gedurende de 14 jaar dat deze franchise al loopt echt een hechte familie is geworden. Deze zevende film was voor Paul.
Voor regisseur James Wan was dit zijn eerste echte actiefilm en hij heeft het er goed vanaf gebracht. Je moet bij deze film geen realisme verwachten. Is dit de beste Fast & Furious film tot nu toe? Nee, mijn favoriet is nog steeds het vijfde deel. Maar dat deze film weet te vermaken is een ding wat zeker is. Als je zin hebt in een vermakelijke actiefilm is dit een dikke aanrader. Fast & Furious 7 krijgt van mij een 8.
MovieMazzter
Tarkus
Ben het met velen eens dat alles wat 'over the top' is....
Genoeg actie dat wel, maar de actie is op vele momenten totaal ongeloofwaardig, al ziet het er allemaal wel spectaculair uit.
De cast is als vanouds goed, zonder uitzonderingen.
En het einde van deze film is wel heel mooi, maar ik had niet anders veracht, een mooie hommage aan Paul Walker, die ons, zoals we allemaal weten, veel te vroeg heeft verlaten.
Hij zal gemist worden in de volgende 'Fast & Furious' films, vraag me zelfs hoe het verder moet zonder hem.
Deel 8 staat al in de stijgers, ben benieuwd.
benjamin
Kort gezegd is dat een hoop vrouwelijk schoon, overdreven oneliners en nog meer overdreven stunts. Het serieus nemen is een slecht idee (en ik heb een vermoeden als je ziet hoe The Rock zichzelf uit het ziekenhuis ontslaat dat de makers dat evenmin doen). Aan de ene kant maakt dat dat ik deze reeks toch wat minder inschat dan andere actieseries waar je de indruk krijgt dat er nog iets zoals levens of zo op het spel staat aan de andere kant maakt het deze films wel perfect te genieten.
Uitdaging dit keer voor de bende van Dom (een immer starende Vin Diesel) en z'n bende is Jason Statham als de broer van de slechterik uit deeltje zes. Alleen lijkt dat vooral in het begin het geval, daarna wordt er nog een plot gelanceerd rond God's Eye en lijkt Statham tegen het einde herleid tot een zijplotje. Dubbel jammer omdat z'n constant opduikende en onstopbare personage (zei ik al dat je de reeks niet serieus moet nemen) wel interessanter was dan een kleurloze Djimon Hounsou die amper screentime kreeg. Over een gebrek aan screentime gesproken, The Rock kreeg ook bijzonder weinig te doen in dit deel wat misschien wat een gemiste kans is.
Deel zeven van de reeks is uiteraard anders dan de voorgangers door het overlijden van hoofdrolspeler Paul Walker die ook een afscheid krijgt aan het einde van de film. Dat afscheid is aardig gedaan (had het eigenlijk sentimenteler verwacht na eerdere berichten) al is het natuurlijk wel een zeldzaamheid dat een film zo duidelijk de vierde muur breekt en het over acteurs in plaats van personages heeft.
pmw84
Maar deel 7 .... Geen woorden voor
Zij hadden 1.5 jaar de tijd voor om een waarde volle film te leveren BUT IT WAS REALLY CRAP!
Niemand raakt gewond niemand gaat dood te veeeeeeeeeel ongeloofwaardige actie scenes, slechte verhaal lijn, Jason Statham die uit of niks constant op duikt en dan willen ze die GOD EYE stelen? Voor wat? Als de bad guy show up all the time?
Nee man, na deel 3 dit is de meeste slechtste uit de reeks. Mensen liepen de zaal uit na dat Vin Dieselhey gevecht aanging met de Helicopter
Ik heb een 6 gegeven, en dat is puur uiy respect voor Paul, anders had ik echt een 2-3 gegeven!
Jammer, na een goede reeks van 4-5 en 6 komt 7 met onzin!
Beste uit reeks is voor mij deel 5
Shifty777
Dat deze films niet om het verhaal draaien is duidelijk en hoeft ook geen storende factor te zijn. Echter is dit vervolg qua narratief echt los zand en voelen vele sequenties aan alsof ze aan elkaar geknutseld zijn. Ondanks dat te zien is dat James Wan een bekwame regisseur is, leek Justin Lin beter op zijn plaats in deze franchise. Wan lijkt met het overdreven spektakel niet altijd helemaal uit de voeten te komen.
Tevens vond ik het spijtig dat Vin Diesel's "Dom" echt de focus heeft van deze film en de teamleden meer terug naar de achtergrond verdwijnen. Diesel mist toch het nodige charisma en acteertalent om zoveel te dragen, waar acteurs als Paul Walker en Dwayne Johnson meer sympathie oproepen, maar helaas te weinig screentime krijgen. Voor mij is Paul Walker het oorspronkelijke hoofdpersonage uit de franchise, en kan ik me een achtste deel moeilijk zonder hem voorstellen. Dat hij in deze film een kleinere rol heeft valt wellicht nog te verklaren, maar het is toch spijtig dat ik iedere scène waarin hij met CGI werd toegevoegd kon herkennen.
De vele staarscènes van Vin Diesel werden al snel te lachwekkend, evenals de immer opduikende antagonist van Statham. Waar hij zijn slechterik goed brengt, schiet je al gauw in de lach als hij weer te pas en te onpas komt opduiken zonder rendement eruit te halen.
Tenslotte duurt de film veel te lang en de dreiging is nooit reëel. De spanning is dan al snel uit de actiescènes, want iedereen overleefd al het ondenkbare. Dat is meteen een van de factoren die ervoor zorgt dat de film het leuke over the top gehalte zijn grens overschreden heeft. In de vorige delen was het op een leuke manier belachelijk, nu is het vaak tè belachelijk.
Wil nu niet als een kniesoor klinken, want heb me wel vermaakt in de bios. Maar waar ik de vorige twee keren opgefokt uit de bios kwam alsof ik in een achtbaan gezeten had, was ik nu toch eerder iets teleurgesteld.
6/10
johnwayne
JamesBond
Alweer ruim anderhalf jaar geleden kwam Paul Walker in een tragisch auto-ongeluk om het leven. Op dat moment waren de opnames voor het alweer zevende deel in de The Fast And The Furious-reeks pas voor de helft afgerond, wat zorgde voor veel problemen tijdens de productie. Eventjes was het onduidelijk of de film geheel gecanceld zou worden of dat ze het personage van Walker uit de film zouden schrijven. Uiteindelijk hebben de schrijvers het voor elkaar geschreven het personage Brian O'Connor op een mooie en waardige manier uit de (jammer genoeg nog steeds doorgaande) franchise te schrijven.
Met deeltje zeven wordt de warrige tijdlijn van de reeks eindelijk afgehandeld. Na de dood van Han aan het einde van deel zes worden Dominic Toretto en zijn crew (die hij graag familie noemt, zo blijkt) opgejaagd door Owen Shaws grote broer Deckard. Wat een standaard wraakfilm had kunnen zijn verandert al snel in een Mission: Impossible-film met auto's wanneer de groep wordt ingehuurd door agent Mr. Nobody (een geweldige rol van Kurt Russell) om een coole gadget te vinden genaamd God's Eye, die ze vervolgens mogen gebruiken om Deckard Shaw op te sporen.
De plot van een The Fast And The Furious-film is nooit vreselijk sterk geweest en ook deze keer doet het verhaal onder aan de actiescènes, maar vooralsnog mag gezegd worden dat deze film misschien wel het beste verhaal heeft van de reeks. Het had een rechttoe rechtaan wraakfilm kunnen worden (wat het in de laatste akte ook jammer genoeg wordt), maar ze weten het verhaal toch nog boeiend te houden met de verhaallijn van God's Eye.
De actiescènes zijn natuurlijk weer van de bovenste plank. Als je dacht dat deel zes over de top was, deeltje zeven gaat nog een stapje verder! Misschien af en toe wel een stapje té ver. De stunts zien er indrukwekkend uit en alhoewel ik me kostelijk vermaakt heb met de capriolen die Toretto en zijn team hier uithalen (auto's uit een vliegtuig, auto's van het ene gebouw in het andere rijden op een paar honderd meter hoogte), soms gaan de stunts misschien iets te ver. Maar het zijn niet eens de grote stunts die ik té vond, het waren vooral de crashes waar de personages zonder kleerscheuren uitkomen die van mij beter gedaan konden worden. Gelukkig staat hier tegenover dat de film zich bewust is van het feit dat wij als kijker naar de bioscoop zijn gekomen voor 140 minuten aan ongeloofwaardige stunts die zo uit een Mission: Impossible-film komen. Als je de film gewoon niet al te serieus neemt en je hersencellen even uitzet dan zijn er weinig blockbusters vermakelijker dan deze!
En ondanks dat er veel mooie stunts worden uitgevoerd heeft de film ook een onverwachte emotionele kant. Dit komt natuurlijk voornamelijk voort uit de dood van Paul Walker en hoe de familiesituatie van diens personage naar voren is gebracht, maar dat neemt niet weg dat ik bij sommige scènes met een brok in mijn keel zat. Vooral bij de scènes waarin O'Connor bezig is met Mia en hun zoontje en het einde hakt het er nog even goed in dat we Paul Walker nooit meer terug gaan zien.
Ik heb altijd gedacht dat O'Connor dood laten gaan de enige juiste manier was om hem uit de film te schrijven, maar het einde van deze film toont aan dat ik het fout had. Er is geen geforceerd emotioneel einde, inplaats daarvan krijgt Paul Walker een prachtig en subtiel einde waarin de makers de vierde wand compleet lijken te negeren waardoor het meer een afscheid van Vin Diesel en Paul Walker lijkt dan een afscheid van hun personages. Dat vond ik echt ontzettend mooi gedaan en Fast & Furious 7 was dan ook een perfect einde van de franchise geweest.
Nu ik alle pluspunten heb opgenoemd: de film heeft naar mijn mening niet echt minpunten, maar ik vond de volledige derde akte in Los Angeles teleurstellend. Ik vond deze akte niet per se slecht, maar ik vond het in vergelijking met de rest van de film helemaal niet zo indrukwekkend. Het was gewoon een hele lange scène met veel schieten, maar ik miste toch een beetje een laatste grote stunt (afgezien van de helikopter/autostunt die direct uit Die Hard 4.0 is overgenomen. De akte ging naar mijn mening iets te veel in "full action movie mode" en was niet zo vermakelijk als het einde van Fast & Furious 6.
Afgezien van de laatste akte die ik niet zo geweldig vond, zijn er vooral een paar kleine dingetjes die jammer waren. Zo verdwijnt The Rock redelijk vroeg in de film naar het ziekenhuis en komt hij alleen aan het einde nog even kont schappen (wat trouwens wel super badass was!). En ondanks dat het best verfrissend is dat de reeks meer een Mission: Impossible met auto's is geworden, lijken ze de kern van de franchise een beetje te zijn vergeten: de auto's! Niet dat deze film geen mooie auto's bevat, maar er wordt amper aandacht aan besteed, wat ik jammer vond. De enige auto die een beetje belangrijk overkomt is de $3.4 miljoen kostende Lykan Hypersport (die daarmee ook de duurste auto op aarde is), en die slaat na misschien vijf minuten screentime te pletter na een val van ruim 200 meter uit de Etihad Tower in Abu Dhabi
Verder heb ik weinig op de film aan te merken. De actiescènes en stunts zijn geweldig en ik vond de vechtscènes in deze film ook een heel groot pluspunt! Opvallend vond ik ook dat de cinematografie van Fast & Furious 7 zeer sterk was en er worden sommige trucjes gedaan waarbij de camera bijvoorbeeld mee rolt met een personage wat ik erg goed vond worden! Er wordt prima geacteerd en vooral Tyrese Gibson levert heerlijke oneliners die zo uit een jaren '80 actiefilm komen! Sowieso hangt er over deze film een heerlijke jaren '80 actiefilm vibe. Maar wat mij nog het meeste opviel was dat ik amper merkte wanneer de echte Paul Walker in beeld stond en wanneer ze een CGI-Paul gebruikten. In de scènes in Abu Dhabi (die Walker niet meer heeft opgenomen) merkte ik echt geen verschil, al komt dat natuurlijk ook een beetje door hem heel subtiel aan de zijkant van het shot te zetten of door hem van achteren te filmen. Ik denk dat ik maar één of twee keer zag dat ze een stand-in gebruikten.
Al met al is Fast & Furious 7 misschien niet mijn favoriet uit de reeks, maar inhoudelijk is het denk ik wel de beste. Gaat de film de Oscar voor beste film winnen zoals Vin Diesel beweert? Absoluut niet! Maar dat betekent niet dat het geen goede film is, want Fast & Furious 7 is gewoon weer een heerlijke blockbuster met genoeg emotioneel gewicht en een subtiel, prachtig en bovenal waardig afscheid van Paul Walker!
RIP Paul Walker (1973-2013)
8/10
Glennekeeeee
Niet dat fast 7 een tegenvaller is geworden, integendeel. wel omdat het einde zich niet beter kon lenen naar een mooi afscheid van de hele familie. Het is een mooie ereronde geworden voor Paul Walker en zijn vrienden. Fast seven borduurt verder op wat werkte in de vorige delen maar gaat ook terug naar de roets en haalt er terug wat meer de race in. Maar laat ons beginnen bij het begin. De eerste scène met Statham is geweldig, schitterend in beeld gebracht en het geeft direct weer dat ze hem als een ubervillain willen weergeven. Omdat kracht bij te zetten laten ze hem ook direct vechten met The Rock die hij op een gewiekste manier verslaat. Veel mensen vinden het spijtig dat The Rock er daardoor maar weinig in te zien is maar ik vond het geen slechte zaak aangezien ze zo laten blijken dat Statham echt te vrezen is. wat deze film ook slim doet is de opbouw. het volledige eerste deel van de film worden verhaallijnen uit vorige films verder uitgewerkt en brengt de film mensen uit vorige films samen zoals lucas Black die eigenlijk maar een uitgebreide cameo had, spijtig want nu blijft tokyo drift enkel maar de dood van han en heeft blacks personage nog steeds geen toevoeging aan de fast serie die opbouw is nodig want in deel 5 en 6 was daar amper tijd voor door de aaneenschakeling van actiescènes, dus dit rustpunt is welgekomen, zeker als je de films na elkaar zou bekijken. De toevoeging van Russell heeft goed uitgepakt en zorgt voor een goede vervanging van The Rock maar dé grote uitblinker in deze film is toch Gibson. elke oneliner die hij doet was raak (wat overigens geld voor alle oneliners, ze waren veel scherper en spitsiger dan in vorige films) en hij zorgt steeds voor de perfecte komische noot in het toch meer dramatischere deel van deze serie. Eens de eerste grote actiescène aanbreekt valt de film nooit meer stil en worden schitterend in beeld gegeven autoscènes afgewisseld met perfect in beeld gebrachte one to one gevechten. Als er één ding is waar Wan écht progressie in heeft gebracht is het de gevechten tussen de personages. dynamisch en duidelijk in beeld gebracht en toch genoeg rauwheid om de bruutheid te tonen. Veel mensen zeggen dat de actie nog ongeloofwaardiger is dan in voorgaande delen en daar ben ik het niet volledig mee eens. het is zeker niet ongeloofwaardiger dan die van deel 6, alleen zijn er nu scènes in de lucht en dat kunnen mensen misschien moeilijker snappen maar anderzijds was de finale van deel 6 minstens even ongeloofwaardig. Het einde was niet slecht, zeker entertainend maar anderzijds bevonden alle leden zich ergens afzonderlijk en in een film die zich one last ride noemt vond ik het beter dat de familie het samen (ok, doen ze nu ook wel maar je snapt me wel als je de film hebt gezien) opnam in de finale. toch heb ik ook enkele minpuntjes aan deze film. waar de vorige éen lange rollercoaster was werkt deze film meer met hoogtepunten en sommige stukjes daartussen zakten toch een beetje in. ook is statham in het begin een echt gevaarlijke vijand maar later in de film vervalt dat een beetje doordat hij gewoon doorslag tevoorschijn komt om zijn kop te laten zien zonder echt dreigend te zijn.
over het einde kan ik maar 1 ding zeggen: een krop in de keel en zoals hierboven aangehaald smelten fictie en realiteit schitterend in elkaar, de laatste scène waarin ze naar elkaar kijken, en waarin Paul naar jou kijkt CGI PAUL is gewoon een moment waarop je zelf ook afscheid neemt van hem.
en dan nog kort over de CGI Paul. ik ben naar de film gegaan met de intentie van me er niet op te fixeren en te genieten van de film an sich. en dan moet je zeggen dat ik het maar op beelden echt echt kon zien. je weet wel in sommige scènes dat het er is maar je ziet het niet of nauwelijks en dan is het eigenlijk bewonderend hoe ze zelfs vechtscènes hebben kunnen doen met dat systeem.
Kort:
Fast seven is niet het beste deel uit de reeks maar de reeks haalt nog steeds een constant niveau dat zeer vermakelijk blijft én een schitterende ereronde geeft aan de helaas overleden Paul Walker
8,5/10
jaime91
Deze film brengt je exact wat je ervan verwacht. Mooie autos, mooie vrouwen, leuke humor en fantastische over de top actiescenes. Ook is er een klein beetje diepgang te vinden als je kijkt naar de relatie tussen Letty (Michelle Rodriguez) en Dom (Vin Diesel). Maar dat is ook niet heel veel. De cast zit verder vol met actiesterren. Het is tof om actiester Jason Statham als slechterik te zien. Ik ben erg fan van zijn actiefilms, en ben ook gewend om hem als goodguy te zien. Het is eens verfrissend, dat hij in deze film een slechterik speelt. Acteur Kurt Russel heb ik ook al een flinke tijd niet meer in een film gezien, ook heel mooi om hem weer eens voorbij te zien komen. Verder komt de Aziatische actiester Tony Jaa, die in Azie onwijs bekend is en ook super goed is in kont schoppen ook voorbij. En Ronda Rousey, een UFC vechtster en bekend van The Expendables 3. Een goede actrice is ze niet, maar gelukkig is dat niet waarom ze in deze film zit. Ik had Dwayne The Rock Johnson wel wat meer in deze film willen zien. Hij brengt zijn oneliners zo goed, zijn vechtscènes zijn top en ik vind hem ook een goed acteur. Ik vind dat hij er te weinig in zat.
Tyrese Gibson vind ik onwijs grappig gedurende de hele film. Hij weet zijn tekst perfect te brengen, en de grappen zijn 9 van de 10 keer briljant. Hij heeft ook een fantastische klik met rapper Ludacris (Tej in de film), die 2 zijn een gouden duo. En over een gouden duo gesproken, Vin Diesel en Paul Walker zijn wat mij betreft de mannen die deze franchise gedragen hebben. Ondanks dat ze in deel 3 niet te zien waren en Vin niet in deel 2, en ondanks dat de film draait om hun hele team of zoals ze het zelf noemen hun familie maken zij de Fast & Furious films tot wat het is.
Zoals bekend is acteur Paul Walker in 2013 om het leven gekomen. Toen ik dat hoorde schrok ik ontzettend, ondanks dat ik de man natuurlijk niet persoonlijk kende. Ze waren toen pas halverwege met deze film, en zijn broers en de rest van de cast en crew hebben de film afgerond om Paul te eren. Met de computer hebben ze in een paar scenes Pauls gezicht op dat van zijn broers geplakt en als je daar niet op let, zie je dat denk ik niet. Maar ook al valt het je wel op, toch is het prachtig om te zien hoe filmstudio Universal en vooral de cast en crew hun handen ineen hebben geslagen om dit project op een mooie respectvolle manier af te ronden. En dat hebben ze absoluut gedaan. Ik zal niet verklappen hoe zijn personage deze serie verlaat, maar ik kreeg er wel een ontzettende brok van in mijn keel. Het is een prachtig moment waarin fictie en realiteit ineens samenkomt. Het zal ook vreemd zijn om deel 8 te zien, zonder Paul. Het is overduidelijk dat de personages niet alleen een familie zijn, maar dat iedereen die gedurende de 14 jaar dat deze franchise al loopt echt een hechte familie is geworden. Deze zevende film was voor Paul.
Voor regisseur James Wan was dit zijn eerste echte actiefilm en hij heeft het er goed vanaf gebracht. Je moet bij deze film geen realisme verwachten. Is dit de beste Fast & Furious film tot nu toe? Nee, mijn favoriet is nog steeds het vijfde deel. Maar dat deze film weet te vermaken is een ding wat zeker is. Als je zin hebt in een vermakelijke actiefilm is dit een dikke aanrader. Fast & Furious 7 krijgt van mij een 8.